Attrezzo de l'òpera "L'Orfeo" del Gran Teatre del Liceu

Musèu dera Val d’Aran

1992

Àmfora, torxa, bastó de Plutó, encenser, màscares i lira. Elements creats a l’Spazio Scenico de Roma. Attrezzo per a l’òpera L’Orfeo de Claudio Monteverdi de la producció del Gran Teatre del Liceu la temporada 1992/1993.

 

Aquest attrezzo va ser emprat a la producció de L’Orfeo al Gran Teatre del Liceu les temporades 1992/93 i 2001/02. Aquesta producció comptà amb la direcció d’escena de Gilbert Deflo i amb l’escenografia de William Orlandi. Jordi Savall va assumir la direcció musical d’ambdues edicions.

L’Orfeo és considerada una de les primeres òperes i representa un dels mites més recurrents al llarg de la història de la música.

 

Relació amb el Liceu

Aquest 2022 és l’Any dels Mites als Musèus dera Val d’Aran, temàtica que esdevé denominador comú de totes les accions i activitats que s’hi duran a terme.

Amb motiu del 175è aniversari del Liceu, al museu volem retre homenatge a aquesta institució i a tot el que representa per a la cultura musical. Com? A través d’una petita exposició amb els elements que van formar part de L'Orfeo, una de les òperes més emblemàtiques de la història que, precisament, es basa en un dels mites clàssics més coneguts.

A recepció, serà el mateix Orfeu qui introduirà l’any dels mites, acompanyat dels elements d’attrezzo i visuals que remetin a l’òpera en qüestió.

 

Dates d'exposició

15 març 2022 - 31 desembre 2022

Musèu dera Val d’Aran

C/ Major, 26
25530 Vielha

Consulteu el web del Musèu dera Val d’Aran