Concessió del convent de Trinitaris Descalços de Barcelona al Liceo Filarmónico Dramático de S.M. la Reina Doña Isabel II

Arxiu de la Corona d'Aragó

1840-1847

Documentació de totes les oficines d’Hisenda encarregades de l’administració dels béns de l’Estat —Intendència de Rendes de la Província de Barcelona, Junta d’Alienació, Administració i Comptadoria de Béns Nacionals— sobre les circumstàncies i incidències al voltant de la cessió del convent de Trinitaris Descalços de Barcelona al Liceo Filarmónico Dramático de S.M. la Reina Doña Isabel II el 1844 i la valoració del solar per part de l’arquitecte de la Hisenda Pública Francesc Vallès Cuchí i el nomenat pel Liceu, Francesc d’Assís Soler. Inclou també una carta de Manuel Gibert, president del Liceo Filarmónico Dramático, sol·licitant que s’aclareixin els límits del solar de l’antic convent dels Trinitaris Descalços, per haver demanat l’ajuntament de la ciutat que s’avanci la façana del teatre, que es projecta construir per alinear-la amb la resta d’edificis de la Rambla, amb la qual adjunta un croquis.

 

Relació amb el Liceu

Els documents informen sobre els inicis del Liceu i el desenvolupament burocràtic de la concessió del que seria el seu definitiu assentament, amb algunes controvèrsies.

 

Dates d'exposició

15 març 2022 - 15 setembre 2022

 

ACA, Hisenda, Lligall 3303.

Arxiu de la Corona d'Aragó

C/ Almogàvers, 77
08018 Barcelona

Consulteu el web de l'Arxiu de la Corona d'Aragó