Escena d'Aida

Museu de l'Estampació de Premià de Mar

1884

Mostra estampada amb una escena de l'òpera Aida de Giuseppe Verdi: “Amneris durant la celebració de la victòria sobre l’exèrcit etíop”.

Als segles XVIII i XIX era molt comú a tot Europa estampar teixits que representaven escenes d’òperes. Sovint es feia un quadre on es recollien l’escenografia i els personatges, que es presentaven en un saló. A partir d’aquest, un gravador en feia una estampa i un dissenyador s’hi inspirava per fer el disseny de l’estampat. Els teixits constituïen la darrera baula d’una seqüència on es transferien les representacions artístiques a diferents llenguatges i suports, i els motius dels teixits s’inspiraven directament en models artístics.

 

Relació amb el Liceu

Es tracta d’una escena de l’òpera Aida de Verdi, que es va estrenar el 1871 al Caire i el 25 de febrer de 1877 es va representar al Liceu de Barcelona. El fragment conservat mostra com Amneris, filla del rei d’Egipte, s’entreté escoltant música i veient dansar les seves esclaves amb motiu de la celebració de la victòria de Radamès (primera escena del segon acte).

 

Dates d'exposició

15 març 2022 - 31 desembre 2022

Museu de l'Estampació de Premià de Mar

C/ Joan XXIII, 2-8
08330 Premià de Mar

Consulteu el web del Museu de l'Estampació