Flascó amb elixir de llarga vida

Museu Municipal de Llívia

Segle XVIII

Flascó de vidre incolor, amb el cos més o menys cilíndric, l’espatlla corbada, el coll llarg amb la vora superior exvasada i el tap de vidre esmerilat amb agafador de pastilla circular.
A la part frontal duu enganxada una doble etiqueta, formada per una làmina oval de vitel·la tenyida de color blau fosc verdós, i al damunt una làmina de paper de contorn sinuós, amb petites volutes i siluetes d’elements vegetals. Aquesta darrera està lleugerament acolorida i presenta una inscripció manuscrita amb tinta, referent al producte que el recipient estava destinat a contenir.
La paret interior i el fons del recipient presenten restes del producte adherides.

 

Relació amb el Liceu

L’elixir de llarga vida era una tintura alcohòlica composta que es feia amb àloe, genciana, ruibarbre, cúrcuma, safrà, agàric blanc, triaga i alcohol.

L’òpera L’elisir d’amore ha estat present al Liceu al llarg dels 175 anys d’història, des que es va estrenar al Teatre el 1848. Amb música de Gaetano Donizetti i llibret de Felice Romani, Nemorino, un camperol ingenu i bondadós, compra un suposat beuratge al venedor ambulant Dulcamara per tal d’enamorar la seva estimada Adina.

 

Dates d'exposició

15 març 2022 - 31 desembre 2022 (exposició permanent)

Museu Municipal de Llívia

C/ dels Forns,10
17527 Llívia

Consulteu el web del Museu Municipal de Llívia